Klik na sliku za video

Klik na sliku za Youtube video

Ne znam tačno ko je ovaj političar i ne zanima me, ali mu je izjava totalno na mestu.

Pozvao je nadležne i stručne institucije :
Ministarstvo zdravlja, Institut za javno zdravlje, Srpsko lekarsko društvo, Lekarsku komoru i sve medicinske fakultete da daju svoj snažan i jasan odgovor na temu vakcinancije.
Nemate pravo da ćutite i da smatrate da su ovo beznačajne teme, građani su uznemireni…!”

100% je u pravu!

Ako bar jedna od navedenih institucija nije u stanju da organizuje konferenciju za štampu, tribinu ili bilo kakav vid opšteg informisanja javnosti, meni lično u toj priči nešto gadno smrdi.

vakcinacija ili ne?

Vakcinacija ili ne?

Kao otac tromesečnog deteta, uznemiren sam i zbunjen i ne znam kako da razmišljam.

U neposrednoj blizini imam nekoliko primera nevakcinisane dece, čiji roditelji smatraju da to nije potrebno i za imaju podršku od strane DRŽAVNOG lekara-pedijatra. Jedan od roditelja te dece se može nazvati stručnjakom u toj (ili sličnoj) oblasti koji, kao doktor farmacije sa dugogodišnjim i bogatim iskustvom,  nije vakcinisao svoju decu.  Imam primer na poslu, gde dete jednog kolege ima autizam; on je uveren da je to zbog vakcinacije i savetuje me da svoje nikako ne vakcinišem…
Na sve to dodajem informacije sa interneta, tipa Slađane Velkov i ostalih Facebook grupa,  koje uzimam sa rezervom.
Čak sam (prvi put u životu) pogledao emisiju “Žene” na TV Prvoj, gde su o temi vakcinacije diskutovali dr Boško Pejović, čuveni pedijatar i dr Slađana Velkov, poznati protivnik vakcinacije i pobornik zdravog života.
Očekivao sam da ću bar malo kreirati stav nakon toga, ali naprotiv – postao sam još zbunjeniji.

Znam da nisam jedini koji se tako oseća!

Kada pogledam navedene primere nevakcinacije, a ljude poznajem lično i znam da nisu budale, niti neobrazovani pojedinci, a ni nisu u fazonu gledanja sunca, jedenja trave i ostalog…pitam se – KO JE ONDA TU LUD/GLUP?

Dovoljno da na nekom sajtu vidite ovaku sliku i da istog momenta odlučite da ne vackinišete dete.

Dovoljno je da na nekom sajtu vidite ovaku sliku i da istog momenta odlučite da ne vakcinišete dete

Sa druge strane imam lično iskustvo (primio sve vakcine,sem MMR-a), skoro svi koje poznajem su vakcinisani, razgovarao  sam sa lekarima i naravno, opet imam razne priče sa interneta.
Interesantna su mi i ubeđivanja blogera, pametnih ali nestručnih ljudi za ovu temu poput Istoka Pavlovića ili mog dobrog prijatelja Bjutija Dingospo-a. Čast svakome, zanimljiva je tema za čitanje, ali nisu kompetentni. Kao što nisam ni ja, koji se bavim IT-jem.

Scio me nihil scire – Znam da ništa ne znam. I jebiga. Šta sad?
(ovo poslednje Sokrat nije izjavio)

Znam samo da se mom sinu se približava MMR vakcinacija i ne želim da se osećam grešno – ni u jednom, ni u drugom slučaju.

Svestan sam činjenice da živimo u sprdnji od države, gde niko ne snosi odgovornost ni za šta, ali se nadam bilo kakvoj reakciji nadležnih i stručnih institucija na poziv dotičnog političara.

Želim da čujem odgovor!