Idi niz reku i stićićeš do mora

francuska poslovica

Od kada sam prvi put otkrio čari putovanja na duže relacije na 2 točka, bilo je pitanje vremena kada ću odlučiti da se “provozam” do Jadranskog mora tj. do Crne Gore.


Svi ljubitelji vožnje bicikla i boravka u prirodi, koji za svoju egzistenciju moraju da provode po 40 i više časova nedeljno po raznim office-ima, fabrikama, skladištima, šalterima…znaju koliko komplikovano može da bude organizacija vremena i uklapanje svih kockica da ovakva akcija uspe i da uživanje bude potpuno.

Isto tako mnogi od nas ne vole da putuju sami, te je i poprilično teško pronaći dobrog saputnika, sa kojim ćete podeliti sve tegobe i radosti koje vas čekaju na putu.
Naime, Oliver, koga sam znao preko foruma sajta Freebiking i sticajem okolnosti, kolega jednog mog drugara iz Telekoma, mi se javio preko, sada neizbežnog načina komuniciranja, Facebook-a, sa pitanjem “Ajmo bajkovima na more?” Nakon par dana razmišljanja, dogovora, organizacije, planiranja, sredjivanja bajkova, pakovanja opreme, itd. krenusmo na put, tog tmurnog i kišovitog jutra, leta Gospodnjeg 26.juna 2010. godine.

Mapa putaPreuzmi: Spisak stvari za putovanje